Nieuws

Fysieke trainingen winter 2016-2017

Deze winter zal Ghislaine Kokshoorn er niet zijn om de fysieke trainingen te verzorgen vanwege een rondreis in het buitenland (Azië). De fysieke trainingen worden deze winter gegeven door fysieke trainer Eline Wierstra. Eline geeft tevens voor de jeugdspelers in regio Noord-West fysieke trainingen samen met tenniscoach Leonne Heffels, voormalig bondstrainer van de jeugdopleidingen van de KNLTB.

Eline_Wierstra_BW_5

Graag willen we Eline voorstellen aan jullie. Daarom een kort interview met haar.

Wie is Eline Wierstra?

Ik ben geboren in Sneek, 31 jaar en woonachtig in Leiden. Sinds mijn 6jaar ben ik altijd fanatiek aan het tennissen geweest. Ik heb districtstrainingen gevolgd in Rotterdam en Leeuwarden, veel jeugdranglijsttoernooien gespeeld en 2 jaar intern bij Henk van Hulst getraind. Op mijn 18e jaar ben ik gestopt met full-time tennissen.

 

Wat voor ervaring heb je?

Mijn ervaring als jeugdspeler in tennis en alles wat daarbij hoort, heeft ervoor gezorgd dat ik een enorme interesse heb ontwikkeld in de psyche van de mens en in het bijzonder het mentale aspect van sport. Wat er allemaal speelt tussen de oren is fascinerend. Het mentale aspect is mede doorslaggevend voor het verschil tussen winnen en verliezen of om een topprestatie neer te zetten. Dit geldt zowel voor sport als in het bedrijfsleven. Na verschillende studies en cursussen te hebben gevolgd, heb ik geleerd om mijn eigen zelfsturing te vergroten (een proces wat door blijft gaan) en als trainer/coach dit ook aan anderen te mogen leren.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

In 2013 heb ik mijn eigen praktijk BASeline Coaching & Training opgericht, waarbij ik me richt op persoonlijke ontwikkeling, sportbegeleiding en vitaliteit. Centraal staat hoe je blijvend, snel en plezierig, fysiek en mentaal balans kunt creëren om zo tot optimale prestaties te komen. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) coaching is hierbij mijn basis. Ik ben zowel NLP Master Coach als internationaal gecertificeerd NLP trainer. NLP wordt veel gebruikt voor het bereiken van persoonlijke groei, ter verbetering van communicatie en samenwerking in bedrijven en voor het verhogen van prestaties in de sport.

 

Wat wil je nog kwijt aan de Forescate-leden?

Tennis en persoonlijke ontwikkeling is heel mooi te combineren. In mijn trainingen combineer ik het aanleren van technische, tactische en fysieke vaardigheden met de sociale en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hierbij denken aan: hoe je omgaat met tegenslagen, motivatie, doorzettingsvermogen, concentratie en wedstrijdspanning. 

Ik wil leerlingen nieuwsgierig maken, uitdagen en ze de kans bieden zichzelf verder te ontwikkelen. Dit doe ik met veel enthousiasme. Voor de jeugdspelers in regio Noord-West geef ik fysieke trainingen en daarbij geef ik in Rijpwetering fysieke training aan volwassenen. 

Ik heb er ontzettend veel zin in om bij Forescate aan de slag te gaan en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Tot rondom de tennisbanen en sportieve groet!

 

De gegevens van Eline op een rij:

Eline Wierstra, BASeline Coaching & Training

www.baseline-coaching.nl www.facebook.com/baseline.coaching/

06-17874805

Eline_Wierstra_BW_5

 

« Terug

» Nieuws archief