Nieuws

Glow in the Dark nieuwjaarsreceptie: Donker tennispark maar tóch tennismogelijkheden

Tennissen in het donker? Ja zéker... dat kan! Met fluorescerende lijnen, netten en ballen kan het écht. Bij tennis vereniging Forescate weten we er alles van. Ter gelegenheid van het nieuwe jaar was er half januari een feestelijk event: de Glow in the dark Nieuwjaarsborrel.

De fluorescerende lijnen, netten en ballen leverden een uitdaging voor jong en oud. Zowel de recreant als fanatieke wedstrijdspeler kon zich uitleven op de tennisbanen. Maar ook de jonge jeugdspelers, die net beginnen met tennissen en op halve baantjes spelen, konden een partijtje tennissen in het donker. Door de fluorescerende lijnen en ballen zonder licht kreeg het tennissen een heel andere dimensie. Natuurlijk was er ook voor de innerlijke mens gezorgd! Een welkomstdrankje met vers gebakken oliebollen stonden klaar en na de wedstrijden lagen er heerlijke soep met broodjes klaar.

De organisatie lag in handen van de evenementencommissie en jeugdcommissie. Maar ook de parkcommissie en barcommissie hadden een zeer belangrijke bijdrage. De jeugdraad, jeugdleden die helpen bij events als deze om zo een stukje organisatie-ervaring op te doen, stak haar handen enorm uit de mouwen bij het opbouwen. Mooi om te zien hoe zo’n samenwerking tussen allerlei commissies en bestuur — allemaal vrijwilligers — bijdraagt aan een onvergetelijk gezellig familie- event, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Ondanks de natte banen, windkracht 5 en de regen was het succes; de lachende en vrolijke gezichten spraken boekdelen naderhand.

In de toespraak van voorzitter Frans Vergossen sprak hij de lovende woorden voor iedereen uit. Natuurlijk wenste hij ook alle aanwezigen een sportief en plezierig nieuw tennisjaar toe. Tennis vereniging Forescate is een prachtige ontmoetingsplaats ­ ook als de banen niet verlicht zijn, waar tennis maar ook een hapje en drankje altijd klaar staat. Begin februari staat alweer het volgende event gepland: voor de middelbare scholieren en groep 8 wordt dan een écht Casino tennisavondje georganiseerd.

« Terug

» Nieuws archief