Nieuws

Jeugdlid Lodewijk schittert op Australian Open Juniors

Ons jeugdlid Lodewijk Weststrate hield afgelopen week de eer van het Nederlandse tennis het langst hoog op de Australian Open. Hij bereikte de derde ronde van het juniorentoernooi en moest helaas in een spannend gevecht zijn meerdere erkennen in het Fins toptalent, Otto Virtanen. Een prachtig begin van 2019! Lees hier zijn down under ervaringen!

2019 AO Lo op de baan met tekst_image_6483441 (2) 2019 Lo op de baan

Hou zijn facebook goed in te gaten.

Afgelopen drie weken heeft Lodewijk een trip van 3 weken gemaakt naar Australië met als hoofddoel de Australian Open Juniors. Door zijn plek bij de eerste 50 van de wereld had hij recht op een plek in het hoofdtoernooi. Vorig jaar had Lo al deelgenomen aan de kwalificaties en verloor hij als ‘lucky loser’ in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Australian Open Juniors bereik je niet zomaar. Een gedegen voorbereiding ging aan zijn avontuur vooraf...

 

Stap je voor stap... Voorbereidingstoernooi in Austalië

Eerst stond het voorbereidingstoernooi in Traralgon (op 2 uur rijden van Melbourne) op het programma. Na de overwinning op de wildcardspeler Cooper White (7-6 7-6) stond Cannon Kingsley (nr. 15 van de wereld en als 9e geplaatst) aan de overkant van het net. Lodewijk kwam een set en 5-3 voor, had zelfs twee matchpoints, maar zag toch de wedstrijd naar Cannon Kingsley gaan in 3 sets. Dat was natuurlijk een enorme domper die Lo even moest verwerken. Met hulp van zijn coach ter plaatse (Marcel Vos van de KNLTB), Marcel Kokshoorn en zijn mentale coach Yoran Verschoor via de telefoon overheerste het positieve gevoel dat hij heel dicht bij een overwinning was tegen een jongen die veel hoger op de wereldranglijst staat.

De dubbel met zijn Russische partner Binda werd verloren in de eerste ronde. De resterende dagen in Traralgon werden gevuld met trainen en een aantal stevige oefenwedstrijden. Daarmee was Lodewijk klaar voor de Australian Open.

 

Start Austalian Open Juniorentoernooi

Het juniorentoernooi start in het middenweekend van de ‘grote’ Australian Open. Het toeval wilde dat hij weer tegen dezelfde wildcardspeler uit Australië moest beginnen. Nu had Lodewijk weinig genade. Met veel Australiërs op de tribune, die uiteraard voor de tegenstander juichten, liet Lo zich niet van de wijs brengen en won soeverein met 6-2 6-2. Zijn Nederlandse ‘fans’ konden de wedstrijd (midden in de nacht) live zien op Eurosport Player.

In de tweede ronde wachtte hem de Amerikaan Eliott Spizzirri (nr. 25, 16e geplaatst). Een speler van wie Lo recent had gewonnen, maar dat was op gravel en dit was een typische hardcourtspeler. Lo wist de krachtige slagen goed te pareren en kon regelmatig het initiatief overnemen, waardoor Spizzirri ging morsen. Uitslag: 7-5 6-4 voor Lo en daarmee stond Lo bij de laatste 16.

Op dezelfde dag speelde Lo ook de dubbel, wederom met Binda, maar ook deze keer viel deze net de verkeerde kant op in de supertiebreak (5-7 7-5 7-10).

 

Laatste 16 van bereikt!

Bij de laatste 16 speelde Lo tegen een jongen die hij al heel lang kent uit het Europese circuit. Ze speelden al tegen elkaar toen Lo 11 jaar was. Otto Virtanen (6e van de wereld, 3e geplaatst) is een lange sterke vent met een stevige service en dwingende slagen. Het was dus zaak voor Lodewijk om zich niet weg te laten drukken en om dicht op de baselijn te spelen met een hoog tempo. Het werd een spannende strijd waarbij hij in de tie-break van de tweede set maar liefst 5 matchpoints wegwerkte en de tweede set nog won (13-11 in de tb). In het begin van de derde set had Lo nog een kleine voorsprong maar toen herpakte Virtanen zich. Lo kon niet meer onder de druk uitkomen en verloor de derde set met 6-2.

 

Daarmee was het ‘down under’ avontuur voorbij. Een prachtige ervaring om mee te mogen doen aan de ‘Happy Slam’ met fantastische faciliteiten, ook voor de jeugdspelers. Ze worden echt als topspelers behandeld met goede trainingsfaciliteiten, een mooi hotel, gratis bespannen, persmomenten en ze kunnen zelfs de was laten doen.

 

Nu weer terug naar het gewone leven

Een reis van bijna 24 uur via Dubai bracht hem weer terug naar Amsterdam, met een flinke jetlag en een temperatuurverschil van 40 graden. Terug naar het gewone leven met school en trainen. Keihard werken om als volwassene zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar dit mooie toernooi!

 

 

« Terug

» Nieuws archief