Nieuws

Competities van start, Forescate begint goed!

Afgelopen weekend zijn de competities voor jong en oud weer gestart. Voor de hoogste teams houdt Daan Parlevliet voor ons bij hoe het gaat. Hieronder kan je het verslag vinden. Wil je de verslagen van jouw teams ook op de website? Stuur ze naar tvforescate@gmail.com!

Zaterdag

De eerste competitie speelronde begon voor zaterdag heren 1 gelijk met een verre uitwedstrijd naar Hoek van Holland. Vanwege de steeds grotere populariteit van de zaterdag competitie, bestond deze klasse uit een aantal nieuwe teams, waardoor er een tegenstanden getroffen werd, die voorgaande jaren nooit getroffen werd. Hoewel er na de singels een 3-1 achterstand te noteren viel, bleek Forescate in de dubbels duidelijk de betere en kon de eerste dag afgesloten worden met een 3-3 einduitslag. Een van de nieuwe teams op de zaterdag is zaterdag Heren 2, onder leiding van captain en nieuw bestuurslid Xander van der Klaauw, spelend in dezelfde klasse als Heren 1. Dit team kwam over van de zondag en begon gelijk met een klinkende 6-0 thuisoverwinning! De sfeer zat er daardoor na afloop erg goed in! Ook zaterdag heren 3 begon goed aan de competitie door thuis een 5-1 overwinning te boeken. Vanwege de goede resultaten, werd er door de teams tot in de late uurtjes genoten van de overwinningen!

Zondag

In een heerlijk zonnetje, mocht zondag Heren 1 thuis aantreden tegen Groeneveen. Het eerste team bestaat uit voornamelijk jonge spelers die allemaal begonnen zijn in de jeugd van Forescate, en nu zichzelf mogen laten zien in de 2e klasse op zondag. Nederlands kampioen Bastiaan Weststrate begon de dag nog goed met een sterke overwinning, maar helaas kon er geen goed vervolg gegeven worden en werd er helaas met 4-2 verloren. Oude rot Edwin Weststrate mocht nog wel in de dubbel weer een keer aantreden met zoon Bastiaan, maar helaas wisten vader en zoon in een spannende dubbel niet de overwinning eruit te slepen. Ondanks dat een mooie ervaring voor Edwin, die voorgaande jaren ook al met zoon Lodewijk mocht dubbelen in de competitie! Zondag Heren 2 begon de competitie in de 2e klasse met een uitwedstrijd in ‘s-Gravenzande. Dit team bestond uit een aantal nieuwe spelers die over zijn gekomen van Roomburg en Qravel en wisten met een 3-3 gelijkspel te vertrekken te vetrekken uit het Westland. Heren 3 begon thuis de competitie helaas met een 5-1 nederlaag, terwijl Heren 4 juist alle punten in Voorschoten wist te houden. Bij Heren 4 deed een nieuwe speler mee: Xavi, de zoon van voormalig Forescate trainer Richard Noltenius. Het was voor vader Richard leuk om weer wat bekenden van vroeger te zien!

« Terug

» Nieuws archief