Nieuws

Gezellige Koningsspelen bij TV Forescate

Tradities… Wist je dat de Koningsspelen van diverse basisscholen in Voorschoten en Tennisverenging Forescate een mooie traditie kennen? Voor de derde keer was TV Forescate gastheer. Zo’n 120 kinderen van de Emmaus – groep 5 en 6 – en Regenboogschool – groep 3 – kwamen vrijdag 12 april op bezoek. Vanzelfsprekend was het tennispark versierd met feestelijke oranje vlaggetjes en klonk er gezellige muziek.

We laten je hieronder even meekijken met de dag!

De Koningsspelen begonnen al vroeg voor de tennisleraren en vrijwilligers van Forescate. ‘Een strakke planning en tijdig alles klaar zetten, is essentieel voor dit soort evenementen. Alles is van begin tot het einde in de puntjes verzorgd. Het zorgt ervoor dat de kinderen zich meer dan welkom voelen bij onze tennisclub’, aldus Bernies van der Hiel, bestuurslid jeugdzaken. De clinics werden verzorgd door twee van onze trainers, Robbie Tetteroo en Jan Jaap Overgaauw. Ze werden bijgestaan door twee hulptrainers en een aantal ouders. Voor alle kinderen waren er leenrackets beschikbaar. Per klas werden de kinderen ingedeeld in drie groepen. Een lust voor het oog om de kinderen te zien springen en rennen op de smashcourtbanen. 

De trainers vertellen enthousiast: ‘Vrolijke gezichten, lekker zonnig weer en een gezellige sfeer. Daar doen we het graag voor. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook!’ Docenten konden onder genot van een kopje koffie of thee kijken hoe de kinderen probeerden een bal hoog te houden, rally’s probeerden te maken en met een snelheidsmeter werd gemeten hoe hard ze konden slaan. Bij de snelheidsmeter werd er ook gemeten hoe hard kinderen konden gooien en sprinten. Aan het eind werden de Koningsspelen feestelijk afgesloten met limonade en fruit voor alle deelnemers.

« Terug

» Nieuws archief