Nieuws

Ongekende competitiestart Zaterdag Heren 2

De competitie is in volle gang… jeugd, maar ook 18 jaar en ouder speelt alsnog hun leven ervan afhangt… Een impressie krijgen jullie zo nu in dan. Hier de resultaten van Zaterdag Heren 2, die het geheim verklapt achter het succes van het team.

Voorjaarscompetitie

Met maar liefst zestien punten uit drie wedstrijden leidt zaterdag Heren 2 de dans in haar poule na drie competitieronden. Het team dat voorheen haar wedstrijden afwerkte in de vierde klasse op de zondag doet dat sinds dat jaar in de tweede klasse op zaterdag. “Met zo’n switch is het toch even afwachten hoe je dan op de zaterdag presteert”, aldus captain Xander. Hij voegt eraan toe dat we ons in de winter echter optimaal hebben kunnen voorbereiden om te kunnen pieken in april/mei, “zelden hebben we met het complete team in de winter doorgetraind, dat vormt de fundamenten voor een topseizoen.”    

Koningen in 3-setters

Toegegeven, de wedstrijden vallen dit seizoen allemaal net de kant op van Heren 2. Zo werden vooralsnog alle vijf de driesetters in winst omgezet, en wisten Xander en Bob na een ongekende remonte een supertiebreak bij een 3-9 achterstand nog in winst om te zetten. Ook Ralph wist afgelopen weekend op klassieke wijze na een heerlijk wedstrijdje prikken en een strijd van bijna drie uur net aan het langste eind te trekken.

Daarnaast vlamt Mathé weer evenals in zijn ‘gouden’ drie jaar, en weet hij met zijn uitgekiemde timing het tempo in het spel zodanig te versnellen dat zijn tegenstanders het vaak echt niet meer weten. Hoewel Ewoud nog wat wisselvallig is in de singels, toont hij in de dubbels dat zijn groundstrokes tot een van de beste in de competitie behoren, en vormt hij een heerlijke partner om te “podge” te trainen. Tot slot is ook “Truco Bob” in ongekende vorm, en is hij reeds vijftien wedstrijden op rij ongeslagen.

Sleutel tot succes: trainingskamp

Als we Bob en Mathé om hun verklaring van het voorlopige succes vragen, dan beamen ze unaniem dat dit ook deels te maken heeft met de trainingskampen die we zo’n tweemaal per seizoen op afgelegen terrein in de Veluwe beleggen. “Er wordt hier niet alleen op uithoudingsvermogen getraind, maar een belangrijk aspect van dit succes is ook zeker dat gedurende zo’n trainingskamp de teamspirit een extra impuls krijgt.  


Apotheose: tegen Unicum half mei

Hoewel je de competitie natuurlijk wedstrijd voor wedstrijd moet bekijken, lijkt de apotheose zich af te gaan spelen op zaterdag 18 mei. Het team speelt dan tegen de nummer twee in de competitie uit bij Unicum. “De komende weken gaan we hard werken om die laatste puntjes op de ï te zetten om er ook een goed resultaat bij Unicum uit te slepen”, aldus XL. Voorzichtig wordt er al gespeculeerd of het team van Heren 2 de rol van Heren 1 al over kan gaan nemen, “echter focussen wij ons gewoon op de eerstvolgende wedstrijd die komende gaat, aldus een nuchtere reactie van Truco Bob”.       

Hieronder een impressie van Ralph en Bob in actie...

« Terug

» Nieuws archief