Nieuws

Oude banen vervangen door nieuwe?

De huidige zeven gravelbanen van tennisvereniging Forescate zijn op dit moment al 34 jaar oud. Destijds was de levensduur van een gravelbaan ongeveer 15 jaar. Tijd om hier eens grondig naar te kijken met het nieuwe bestuur.

gereedschapskist

Mede door het puik werk van onze groundsman Erik-Paul van Weeren hebben we de levensduur van de gravelbanen dus flink weten te rekken, echter is het voor hem ook een haast ondoenlijke taak geworden om de banen elk voorjaar weer speelklaar te krijgen. De laatste tijd is er eveneens veel sprake van kuilvorming rondom het baselinegebied en zijn de banen vooral in de zomermaanden ontzettend stoffig en glad. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de speeleigenschappen van de baan maar verhoogt eveneens de kans op mogelijke blessures.

 

Diverse scenario's mogelijk
Het bestuur van TV Forescate wil alternatieve scenario’s ontwikkelen voor de vernieuwing van de gravelbanen en deze scenario’s voor leggen aan de Algemeen Ledenvergadering op 4 maart 2020 zodat daarover besloten kan worden. Om dat voor te bereiden heeft het bestuur een speciale commissie ‘vernieuwing gravelbanen’ samengesteld. De commissie zal voorgezeten worden door Xander van der Klaauw, en verder bestaan uit door Erik-Paul van Weeren, Mathé Hertogh en Lex Eggink. Er is nog een post communicatie in de nieuwe commissie vacant. Voor meer informatie over deze post of interesse voor deze post kan je een email schrijven naar xander@vanderklaauw.email. Op dit email adres is de commissie eveneens bereikbaar voor opmerkingen of vragen van alle leden van de club.

De commissie zal zo goed mogelijk haar best doen om de wensen van de leden (die onder meer uit een enquête zullen komen) mee te nemen in de uiteindelijke informatievoorziening die vlak voor de ALV bekend gemaakt zal worden. De weg naar de ALV op  woesdag 4 maart 2020 zal bestaan uit een aantal stappen die grofweg het volgende tijdspad kennen.

 

Tijdspad 

Oktober/november 2019 Enquête bij de leden van TV Forescate

November/december 2019 Technisch onderzoek van onze tennisbanen (KIWA ISA Sports)

November/december 2019 Aanvragen globale offerte en verzamelen informatie

Januari 2020 Uitwerken alternatieve scenario’s door de commissie

Februari 2020 Opvragen definitieve offertes bij meerdere leveranciers

4 maart 2020 Stemming op vernieuwingsplan ALV

Augustus/september 2020 Start mogelijke werkzaamheden vernieuwingsplan

« Terug

» Nieuws archief