Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie september 2012

 

 

     Welkom bij de 2e nieuwsbrief van 2012, editie september 2012

 

Website
 

In deze september-editie vragen we U  weer enige aandacht voor onze vernieuwde website.
Als U er even de tijd voor neemt, alles is daar over Forescate te vinden.
Zo moet U eens kijken naar het tabblad competitie en daarop kan gelijk gezien worden op welke dagen/tijden er  in de najaarscompetie gespeeld gaat worden. Je kan per team gelijk zien wie er precies opgesteld staan en welke uit- en thuiswedstrijden er verder gespeeld worden. En natuurlijk de uitslagen, standen e.d. kan je er vinden, zonder de site van de KNLB te openen.
Nieuw is ook dat je voor een aantal zaken een digitaal inschrijfformulier hebt, zoals voor inschrijven nieuwe leden, opgave trainingen, speciale gebeurtenissen (junior-senior toernooi), in de toekomst opgave voor de competitieteams. Het mooie is dat het gelijk in de mail-box komt van degene die het organiseert en die kan het dan weer automatisch verwerken.
Uiteraard wordt speciale aandacht gevestigd op de vernieuwde foto-pagina, waar naar dagelijks gekeken wordt. Ook de  de kalender bevat nieuwigheden: je komt  bijna altijd op extra informatie uit, waarover het agenda-punt gaat.
De vorige keer werden leden opgeroepen om een bijdrage te leveren in de vorm van verslagen, aankondigingen, foto's, maar ook die mee willen praten over de vormgeving.
Dat doen we bij deze nog een keer.
Via dit format kan je bij andere clubs zelfs al een app. zien voor de mobiele telefoon, waar je de club kan volgen met de competitie-teams, de baanbezetting,ledenlijst, partner zoeken, enz.
Er zijn ongetwijfeld mensen binnen onze club die hiermee ervaring hebben, neem contact met ons op via website@forescate.nl  Het verplicht tot niets, maar hoe meer mensen meedenken, hoe beter het is.
Rechtsboven de site staat het woord inloggen, dat is nog niet aan de orde voor onze club. Wellicht gaan we in de toekomst hiervan gebruik maken. Nu kan alleen de website-beheerder van deze functie gebruik maken.

 

Ledenwerfactie voor 18+
 

We zijn afgelopen zaterdag op de vrijwilligersmarkt in Voorschoten gestart met deze actie.
We hebben nog steeds nieuwe leden nodig, gewoonweg om onze club gezond te houden.
Ons kraampje was in stijl opgemaakt en uitgedost (foto zie rechtsonder op onze website). Met een tennisnetje voor het kraampje liep iedere bezoeker als het ware tegen Forescate op.
Van tijd tot meldden zich mensen die wel eens wilde meppen over dat netje (zo noemen niet-tennissers dit), hetgeen van de langslopende  bezoekers ook weer de nodige aandacht trok.
Op de dag zelf hebben zich 15 mensen enthousiast en vol interesse gemeld dat ze best wel met onze actie wilden meedoen.
En die actie is: een gratis tennisclinic a.s. zaterdag 22 september 15-17 uur, lid worden van 1 okt-31 dec voor € 50,-  en daarna gewoon een jaarlidmaatschap.
Op onze website kan je de folder hiervan zien (rechtsboven). Dus als je mensen in je omgeving hebt, die na de zomervakanties ineens het plan hebben om te gaan tennissen, laat ze die folder zien.

 

De clubkampioenschappen jeugd en senioren.
 

Beide organisaties (de jeugdraad voor de jeugd) en de toernooicommissie voor de senioren kijken met tevredenheid terug op hun evenement: redelijk mooi weer, enthousiaste deelnemers (met verschuivingen van wedstrijden had men geen moeite) en goede kampioenen.
De jeugdraad heeft zelfs dagverslagen gepubliceerd en een eigen foto-reportage op de website geplaatst. We raden iedereen aan deze eigen gemaakte fotoreportage van over de 300 foto's eens te bekijken, het enthousiasme van de deeelnemers en organisatoren is ervan af te lezen.
Wie de clubkampioen zijn geworden, kan je via een link op de website bekijken.
Zo begint de voorbereiding van de clubkampioenschappen 2013 eigenlijk nu al, want de clubkampioenen beginnen volgend jaar gewoon weer opnieuw en iedereen kan weer kans maken om dan een ereplaats te veroveren.

Najaarscompetitie en beschikbaarheid van vrije banen.
Het enthousiasme om veel te spelen heeft zich vertaald in een toename van het aantal teams dat meedoet vanaf dit weekend (eigenlijk al vanaf afgelopen woensdag voor onze allerjongsten) . Op de website is precies per datum te lezen hoeveel ploegen er thuis spelen en voor de volledigheid is ook nog eens bij de kalender vermeld dat er op bepaalde tijstippen minder vrije banen ter beschikking zijn.

 

Weekend van vrijdag 21 september-zondag 23 september: grote drukte verwacht.
 

Er is volop activiteit, ga maar na: gestart wordt op vrijdag 21 september om 20.00 uur (eindelijk weer terug) met rackettrekken voor de senioren, gevolgd door de zaterdag met competitie van 4 senioren-teams van 12-16 uur en ondertussen de tennisclinic voor nieuwe seniorleden van 15-17.
De zondag wordt helemaal druk, er is eerst de najaarscompetitie voor de jeugd tussen 8.45 en 12.30 uur en daarna het jaarlijkse junior-senior toernooi van 14-18 uur.
En er tussendoor verwachten we ook veel leden die gewoon vrij komen spelen en ervoor, tijdens en erna blijven kijken naar al die actieve Forescate-leden.
Dit mag je dus niet missen!
In de volgende nieuwsbrief hopen we melding te kunnen maken dat er op onze site   verslagen en foto's gepubliceerd zijn.

 

Trainingen
 

Ondertussen is het misschien voor iedereen ook duidelijk dat je je kan opgeven voor eigen lessen bij onze tennisleraren, tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Op onze website kan je bij het kopje trainingen lezen wat dat precies inhoudt en hoe je je hiervoor digitaal kan opgeven.

 

Polls
 

Onderaan onze website staat van tijd tot tijd een poll.
De uitslag van de poll hoe Forescaters dachten over een “gekochte” gouden medaille was  duidelijk:
Was de overwinning op de OS van Murray op Federer een gekochte overwinning?
Ja (17%)
Neen (10%)
Wat een onzin (73%)
(totaal 30 stemmen)

 

Dat gerucht van omkoperij tijdens de OS kwam natuurlijk voort uit het feit dat het wielrennen op de weg tijdens de 1e dag een vreemde ontknoping had en natuurlijk ook door de 6 gouden medailles van Engelandop 1 dag bij de atletiek.
Overigens: Murray bewees z'n kwaliteiten nog eens door de US Open vorige week te winnen,het zou raar zijn als hij die titel ook had “gekocht”.
De nieuwe poll is interessant, het gaat over en experiment met netballen vanuit de service en het afschaffen van de 2e service. Gewoon invullen, als je aan het surfen bent op onze website.

 

 

 

 

« Terug