Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie november 2012

 

 

  Welkom bij de 3e nieuwsbrief van 2012, editie november

Welkom

In deze nieuwsbrief kunt U weer een aantal belangrijke zaken lezen, die op dit moment spelen bij onze club. De meest daarvan staan al op onze website, maar voor de meeste leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben.

Najaarsonderhoud gravel banen
Het is  zover: het najaarsonderhoud op onze gravel banen is van start gegaan.
Alle gravelbane zijn vanaf heden onbespeelbaar.
We hebben dit najaar vanwege het zachte weer lang kunnen door tennissen op al onze gravel banen maar nu het weer kouder gaat worden en de gravelbanen door verminderd gebruik steeds zachter worden wordt het de hoogste tijd voor het najaarsonderhoud.
Goed najaarsonderhoud van de gravelbanen (denk aan het vernieuwen van de lijnen waar nodig, het repareren van de hekwerken waar nodig, het ophogen van de kantplanken waar nodig, het schoonblazen van de sproei installatie, het vrij maken van algen en mos en het uitvullen van de banen) betekent dat we er in het voorjaar weer snel op kunnen spelen (uiteraard pas na het ook noodzakelijke voorjaarsonderhoud, zoals het frezen van de gravel banen).
Teneinde de leden die graag op gravel spelen zo lang mogelijk tegemoet te komen zijn de gravelbanen niet allemaal tegelijk buiten gebruik  gesteld maar in de volgende volgorde:  
eerst baan 14, dan de banen 12-13, daarna 10-11 en als laatste de banen 8-9.
Het bestuur.

 

Opgave jeugdcompetitie 2013 voorjaar
Vanaf april 2013 begint de voorjaarscompetitie voor de jeugd weer. Hiervoor moet je je nu al opgeven. Dit kun je doen door bijgevoegd opgave formulier volledig(!) in te vullen. Dit formulier moet je uiterlijk 10 november a.s mailen naar willems@goudwil.nl.

Hieronder staan de data waarop de competitie wordt gespeeld en meer informatie over de verschillende competities. We gaan ervan uit dat, als je je opgeeft voor de competitie, je ook alle dagen beschikbaar bent. Weet je vooraf dat dit niet gaat lukken door bijvoorbeeld andere sportactiviteiten, overweeg dan om je alleen als vaste (team)reserve op te geven. Geef in ieder geval bij je opgave aan of je i.v.m. andere activiteiten mogelijk niet alle competitiedagen beschikbaar bent, dan proberen we je in een groter team te plaatsen.
Bij de samenstelling van en indeling in een competitieteam wordt vooral gekeken naar niveau, inzet en trainingsintensiteit van de spelers.
Het dragen van competitiekleding (shirt én broek/rok) tijdens de jeugd-competitie is verplicht! Tegen korting kan deze kleding worden aangeschaft via de club bij LJ Sport in Wassenaar. Informatie hierover volgt in maart 2013.


Toelichting op de competitie
De jeugd kan in het voorjaar gedurende ongeveer 7 weken competitie spelen. De competitie duurt van medio april tot medio juni. In deze competitie worden teams gevormd die tegen teams van ongeveer gelijke sterkte en vaak ongeveer gelijke leeftijd spelen van andere clubs in de regio.
De ervaring leert dat spelers minimaal 1 jaar tenniservaring moeten hebben alvorens ze leuk competitie kunnen spelen. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.
Voor diegenen die niet precies weten wat het verschil tussen de diverse competities is, volgt hieronder een schematisch overzicht van de diverse kenmerken per competitie.
Hierbij geldt als richtlijn dat:

  • de woensdagmiddag voor de basisschoolkinderen is;
  • de zaterdag geschikt is voor middelbaar scholieren en voor selectiekinderen die op de basisschool zitten;
  • de zondag alleen geschikt is voor gevorderde selectiespelers en voor spelers met heel veel wedstrijdervaring.

 

Senioren opgelet!!
Komend voorjaar (2013) doet Forescate uiteraard weer mee met de competitie. De technische commissie vraagt aan alle senior-leden of ze mee willen doen, zie bijgaand bericht.
Inschrijven is mogelijk t/m 16 november.
Ook komend voorjaar zullen diverse teams van onze vereniging weer deelnemen aan de Landelijke Voorjaarscompetitie van de KNLTB. Voor ieder niveau (of je nou speelsterkte 1 of 8 bent), en voor iedere competitie vorm (dames, heren, gemengd, allen ook in “+” categorieën) is er ruim voldoende aanbod.
Dus schrijf je in PER TEAM op de zaterdag ( hier is nog ruim voldoende plek), of op de zondag (beperkt aantal teams nog mogelijk).
Mocht je geen team hebben, kan je je ook opgeven op individuele basis. We kunnen dan echter helaas niet garanderen dat er dan een team gevormd kan worden.
De speeldata voor de landelijke competitie op zondag zijn;
1e speeldag    zondag 7 april
2e speeldag    zondag 14 april
3e speeldag    zondag 21 april
4e speeldag    zondag 5 mei
5e speeldag    zondag 12 mei
6e speeldag    zondag 26 mei
7e speeldag    zondag 2 juni
Inhaaldagen
1e inhaaldag  donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
2e inhaaldag  maandag 20 mei (2e Pinksterdag)
3e inhaaldag  zondag 9 juni
Mocht je nog vragen hebben, of wil je je direct aanmelden, dan kan dat via email


Wintercompetitie

De wintercompetitie, zowel voor onze jeugd als de senioren, is afgelopen weekend van start gegaan: 1x per 14 dagen zijn er minder banen ter beschilking op zaterdagmiddag en zondag.
De jeugd speelt haar thuiswedstrijden op zondag tussen 9 en 12 uur,  2 jeugdteams spelen eens in de 14 dagen hun thuiswedstrijden.
Op zondag van 9-12 zijn er daardoor minder vrije banen ter beschikking.
Voor de precieze data kunt U de website raadplegen onder het tabblad competitie.
Deze competitie loopt door t/m eind februari 2013.

 

En verder.......

Bestuur en commmissies spelen a.s. zaterdagmiddag een onderling tennistoernooitje, start vanaf 15 uur.

Nieuwjaarsreceptie is op zondag 6 januari, 16-18 uur.

Kijk regelmatig op onze website, elke week staan er wel weer nieuwe berichten.

 

 

 

 

 

« Terug