Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie december 2012 (1)

 

 

  Welkom bij de 4e nieuwsbrief van 2012, editie december (1)

Welkom

In deze nieuwsbrief kunt U weer een aantal belangrijke zaken lezen voor de laatste maand in 2012. De meest daarvan staan al op onze website, maar voor de meeste leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben.

Eind december komt er ook nog een 2e editie

 

Gebruik banen tijdens de wintermaanden
Zoals iedereen gemerkt heeft, is de winter een beetje in aantocht.Vorig jaar werd Nederland ineens overvallen met een pak sneeuw en echte kou. Kunnen we dan wel tennissen?

Vorst.

Bij vorst kan er meestal zonder problemen gespeeld worden.
De toplaag van de banen wordt dan wel hard, dit kan extra blessuregevaar opleveren. Wees dus voorzichtig. Mocht er echter teveel vocht in de mat zitten dat bevroren is, dan kan er niet gespeeld worden.

Sneeuw.

Het is niet toegestaan de sneeuw te verwijderen.Tegelijk met de sneeuw verdwijnt er dan teveel infill materiaal. Spelen is dan slecht voor de mat.Bovendien is het beter als de laag sneeuw egaal blijft en overal gelijkmatig dooit.
Kortom:  bij sneeuw moet de natuur zijn gang gaan en kan er niet gespeeld worden.

Opdooi.

Bij opdooi gebeurt het volgende. Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smeltwater van de sneeuw of ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lavafundering worden onstabiel door het vele water tussen de lavakorrels.
Het veld voelt bij betreding zacht en drassig aan, door de onstabiele lavalaag trapt u kleine deukjes in de fundering die niet hersteld kunnen worden.
De banen mogen in de opdooi periode - die vaak van korte duur is - dan ook absoluut niet bespeeld worden.

Iedereen wordt gevraagd om medewerking!
Het gaat om het behoud van onze mooie banen.

 

Opgave zaterdag-competitie senioren 2013 voorjaar: opgave nog mogelijk t/m 7 december.
Vanaf april 2013 begint de voorjaarscompetitie  weer. De technische commissie vraagt aan alle senior-leden of ze mee willen doen.De zondag is al vol, maar voor de zaterdag kunnen we nog teams plaatsen.

Naast de gebruikelijke gemengde-, dames- en heren-teams is het mogelijk competitie te spelen in een  dubbelcompetitie in zowel 45+ en  nieuw dit jaar: 35+. Dus 35 en 45-plussers: inschrijven, zo snel mogelijk!!

De data van de zaterdag vallen in hetzelfde weekend als de zondagcompetitie(zie hieronder).
Graag opgaves van teams en spelers op het volgende e-mailadres :  j.a.mens@ziggo.nl  of  tel.:071-5722142.

De speeldata voor de landelijke competitie op zondag zijn;
1e speeldag    zondag 7 april
2e speeldag    zondag 14 april
3e speeldag    zondag 21 april
4e speeldag    zondag 5 mei
5e speeldag    zondag 12 mei
6e speeldag    zondag 26 mei
7e speeldag    zondag 2 juni
Inhaaldagen
1e inhaaldag  donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
2e inhaaldag  maandag 20 mei (2e Pinksterdag)
3e inhaaldag  zondag 9 juni

 


Gezocht: mensen voor de evenementencommissie senioren

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor  de allerleukste commissies van de vereniging: de evenementencommissie voor senioren.

Een belangrijke doelstelling van de evenementencommissie is om door middel van evenementen “met een tennis smaak” nieuwe leden zich thuis te laten voelen op onze club door hen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met andere (nieuwe) leden van de vereniging. Voorbeelden van dergelijke evenementen die door de vorige evenementencommissie zijn georganiseerd zijn het oliebollen toernooi (dat binnenkort weer wordt georganiseerd, houd de website in de gaten!), het tulpentoernooi (in het voorjaar..), rackettrekken, “Val Forescate”, etc. Overigens kan hierbij ook aansluiting worden gezocht bij reeds bestaande activiteiten zoals de onderlinge laddercompetitie.

Wij zoeken creatieve seniorleden die de vereniging een warm hart toedragen en het leuk vinden om dergelijke activiteiten te organiseren en het anderen naar de zin te maken. Een (beperkt) budget is hier zelfs voor beschikbaar!

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Willem Nijenhuis (email: willem@nijenhuis-nl.net) of Paul de Vette (071 5613208).Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Het bestuur.

Wintercompetitie

De wintercompetitie, zowel voor onze jeugd als de senioren, is  van start gegaan: 1x per 14 dagen zijn er minder banen ter beschilking op zaterdagmiddag en zondag.
De jeugd speelt haar thuiswedstrijden op zondag tussen 9 en 12 uur,  2 jeugdteams spelen eens in de 14 dagen hun thuiswedstrijden.
Op zondag van 9-12 zijn er daardoor minder vrije banen ter beschikking.
Voor de precieze data kunt U de website raadplegen onder het tabblad competitie.
Deze competitie loopt door t/m eind februari 2013.

UITSLAG VORIGE POLL

Serveren via het net

Vanaf januari 2013 wordt een experiment gedaan met serveren via het net

Daar ben ik blij mee, hoef ik die 2e service minder te oefenen (17%)
Dat vond ik nou juist de charme van het tennis: lekkere dubbellikkers van je tegenstander uitlokken (83%)

(12 stemmen)

Blijkbaar vinden Forescaters het niet erg na een mislukte 1e service een 2e poging te wagen (bij veel spelers is die dan zachter en gerichter)

En verder.....(ook op onze website te vinden bij het onderdeel nieuws)..

 • Bestuur en commmissies hebben met elkaar gesproken over hoe het gegaan is afgelopen jaar en welke plannen er bestaan voor het komend jaar.
 • Jammer: ook bij onze club is ingebroken, gelukkig (?!?!) alleen schade aan ramen en deuren. Als we allemaal extra opletten, kunnen de dader(s) mogelijk opgespoord worden, dan kan de schade terug betaald worden. (Dit berichtje staat niet op onze site).
 • Via facebook en onze website wordt gevraagd hoe het standpunt is over het verplaatsen van de clubkampioensschappen senioren van augustus naar juni. Uitslag van de poll is begin januari, doe dus mee.
 • Ons jeugdlid Lodewijk Weststrate heeft een zeer goed resultaat geboekt in het wintercircuit van de jeugd in november, proficiat en we zijn weer trots op hem. En op de ranglijst: 1e van Nederland!!! (en met hem, Forescate ook een beetje). Op die ranglijst staan nog meer Forescate-leden, zie de site van de KNLTB.
 • In het weekend van 10/11 november zijn de speelsterktes voor dit jaar vastgesteld, zie ook de site van de KNLTB.
 • In de maand december is ons tennispark op een aantal dagen gesloten, op de kalender staat precies vermeld wanneer dat is.
 • Binnenkort staat de kerstboom weer opgetuigd in ons clubhuis, zodra de man met de rode muts vertrokken is.
 • Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, we hebben geen wachtlijst!! Neem belangstellenden eens mee naar onze club en laat ze genieten van ons mooie park of nog beter: laat ze zich (digitaal) inschrijven als lid van onze club!
 • Wil je zelf een bericht plaatsen op de website, mail je bericht naar: website@forescate.nl
 • Iedereen zal het al gemerkt hebben: de deur naar het terras is afgesloten, er moet weer gebruik gemaakt worden van de deur van de hoofdingang.
 • Speciaal voor de wintermaanden is bij de bar verkrijgbaar : gluhwein
 • Nieuwjaarsreceptie is op zondag 6 januari, 16-18 uur.

 

Kijk regelmatig op onze website, elke dag en week staan er wel weer nieuwe berichten.

 

 

 

 

 

« Terug