Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie maart 2013

 

 

 

Welkom bij de 2e nieuwsbrief van 2013, maart 2013

Inleiding.

In deze nieuwsbrief kunt U weer een aantal belangrijke zaken lezen voor de maand maart 2013 . De meeste daarvan staan al op onze website, maar voor  leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben.

In de  maand maart  staat er heel wat te gebeuren. Volg op onze website regelmatig de nieuwe berichten, elke dag is er wel weer nieuws

Nieuwe leden zijn welkom.

Forescate kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Afgelopen weken zijn er een aantal aanmeldingen geweest. Op zaterdag 23 maart wordt er voor toekomstige Forescate-leden een gratis tennisclinic georganiseerd, in het kader van de open tennisdagen (zie posters hieronder). Vorig jaar was deze actie succesvol: er kwamen 35 nieuwe leden uit deze actie voort. Onderstaande poster verschijnt ook in Groot Voorschoten.Alle Forescaters wordt weer eens gevraagd belangstellende kennisssen op onze club te wijzen. Laat ze via de site alles zien van de diverse contributies en inschrijven via de site is verreweg het handigst en het snelst.

 

 

Uitnodiging ALV woensdag 13 maart (agenda+ jaarverslagen staan op de website!)

Voorschoten, 4 januari 2013                        


Aan: de seniorleden van tennisvereniging Forescate
Betreft: algemene ledenvergadering


De algemene ledenvergadering zal plaats vinden op woensdag 13 maart 2013 in het clubhuis. Aanvang 20.30 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Evenals vorige jaren zullen de jaarstukken geplaatst worden op onze website. Vanaf 6 maart  a.s. is de agenda met alle bijbehorende stukken te vinden zijn op www.forescate.nl
Mocht u niet beschikken over een computer met internetaansluiting, dan kunt u de stukken thuis gestuurd krijgen. Een verzoek hiertoe kunt u richten aan de secretaris, postbus 192, 2250 AD Voorschoten.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,


Tanja van der Tas
Secretaris

 

Van de  evenementencommissie senioren.

TULPENTOERNOOI op ZATERDAG 23 MAART vanaf 15.00 uur
INCLUSIEF prijsuitreiking & lekkere hapjes bij de borrel


RACKETTREKKEN!!
Elke vrijdagavond om 20.00 uur
Het hele jaar door!
Start vrijdag 29 maart met "drankje van het huis"

Namen van de commissie:Heleen Heithuis, Nadine Schönberger ,Karen Wouda-Schoneveld ,Jeroen Willems of Brilman ,Arie Vendrig , Roeland van Baardewijk

Het bestuur.

 

Zaterdag 16 maart, een bijzondere dag: nieuwe pasjes afhalen + 2 toernooitjes voor de jeugd

Zaterdag 16 maart is de start van ons zomerseizoen. Traditioneel worden dan de nieuwe spelerspasjes afgehaald, omdat vanaf die datum alleen maar gespeeld kan worden met die nieuwe pasjes.

Om niet iedereen tegelijk naar het park te laten komen zijn er aparte tijden voor de senioren en de jeugd. Mocht je die dag verhinderd zijn, dan moet je je nieuwe pasje vragen aan de barmedewerker bij de 1e keer dat je weer komt spelen

Senioren

15-17 uur: senioren kunnen hun pasje afhalen

Jeugd

14.00: ontvangst nieuwe jeugdleden

15.00-17.00: pasjes uitdelen

15.00 – 16.00: passen competitie kleding

15.00 – 17.30 openingstoernooi basisschool jeugd (op de dag van het ophalen van de pasjes)

19-22: openingstoernooi jeugd middelbare school.

Op de website staat hoe je je kan inschrijven voor deze toernooitjes, zie de poster

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorjaars-competitie

In het weekend van 6 en 7 april start de voorjaarscompetitie. Via onze website kan je dit jaar goed volgen hoe de teamopstellingen zijn en wie er allemaal gaan spelen. Via het tabblad competitie krijg je een goed overzicht van de wedstrijden die gespeeld gaan worden, wat de uitslagen zijn en de standen.

In totaal doen er 10 senioren-teams mee aan de zaterdag-competitie, er zijn 15 zondag-teams.De jeugd doet het met  20  teams, verdeeld over de woensdag, zaterdag en zondag.

Van elk weekend verschijnen er ook kleine verslagjes met foto-impressies en op wedstrijddagen is alles live te volgen via facebook (zie de button op onze site).

Zoals al eerder gemeld zal de zaterdag ook aardig druk worden op ons park.

Elk team zorgt zo spoedig mogelijk voor een teamfoto, opsturen naar: website@forescate.nl

Nieuwe aanwinst van Forescate voor een nog beter onderhoud van de tennis provisionbanen.

Forescate heeft een nieuwe trekker voor de tennis provision banen.

Deze Wolf Garten trekker zorgt voor een nog beter onderhoud.

We zijn er met z'n allen echt trots op.

 

Gravelbanen.

Bericht van Erik-Paul van Weeren op dinsdag 5 maart

Heren gravelbijters nog even geduld we zijn hard bezig om alles weer vlak en strak te krijgen....

 

Nog 1x Wintercompetitie : 10 maart laatste zondag.

De wintercompetitie nadert z'n ontknoping.Op de website bij het tabblad competitie kunt U zelf lezen welke wedstrijden nog ingehaald moeten worden en welke teams er nog kans maken om kampioen te worden. Het is zeker spannend voor een aantal Forescate-teams.
 

Clubkampioenschappen senioren, nu in juni direct na de competitie.

Op zaterdag 16 maart is er eveneens informatie beschikbaar over de clubkampioenshappen senioren in juni. Daarna komt de informatie uiteraard ook te staan op de website.

 

Cursus Reanimatie & AED

Op donderdagavond 28 maart om 20:00 uur wordt in het clubhuis door dr. George van der Kleij (cardioloog en zelf actief tennisser op onze club) een hart reanimatie cursus verzorgd.  

Elke week worden circa 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dit percentage worden verhoogd naar 50 tot 70 procent. Dit betekent dat elke week 100 tot 150 mensen extra gered kunnen worden! Volg daarom de cursus Reanimatie & AED.

Reanimatiecursus

Reanimeren en defibrilleren met de AED is niet moeilijk, het is eenvoudig te leren. Achter de bar in ons clubhuis hangt er een. Tijdens een cursus leert u op een oefenpop:

·        wat u bij een hartstilstand moet doen

·        hoe u een hartstilstand herkent

·        hoe u het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer controleert

De cursus Reanimatie & AED is bedoeld voor iedereen die snel en effectief wil ingrijpen om slachtoffers van een hartstilstand betere overlevingskansen te bieden. Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Wel is het belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft, omdat reanimeren inspannend is.

Het bestuur nodigt u van harte om deel te nemen aan deze cursus, ook indien u al eerder aan een dergelijke cursus heeft deelgenomen. Oefening baart kunst, net als bij tennissen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Inschrijven kan “online” door het  formulier in te vullen op de website (te vinden bij nieuws).

Het bestuur.      

Forescate behaalt Nederlands kampioenschap.

Bij de indoor-veteranenkampioeschappen van Nederland heeft het Forescate-duo Tammera Canter Visscher en Marielle Patiwael voor een daverende verrassing gezorgd.

Zij werden op do-avond 7 maart 1e in de 35+-klasse.

Namens Forescate gefeliciteerd!!!

 

En verder.....(ook op onze website te vinden bij het onderdeel nieuws)..

  • Zoals gezegd: nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, we hebben geen wachtlijst!! Neem belangstellenden eens mee naar onze club en laat ze genieten van ons mooie park of nog beter: laat ze zich (digitaal) inschrijven als lid van onze club!
  • Wil je zelf een bericht plaatsen op de website, mail je bericht naar: website@forescate.nl
  • De winter is nog steeds niet weg: kijk op de site of er na sneeuw, vorst gespeeld kan worden; elke dag vindt er een update plaats.
  • Mocht je mensen kennen, die de nieuwsbrief niet ontvangen: op de website staat onder het tabblad deze nieuwsbrief ook gepubliceerd.
  • Kijk ook regelmatig op de kalender van de website: er komen wekelijks nieuwe activiteiten bij.
  • Tot slot:

Kijk regelmatig op onze website, elke dag en week staan er wel weer nieuwe berichten.

 

 

 

 

 

« Terug