Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie april 2013

 

 

 

Welkom bij de 3e nieuwsbrief van 2013, april 2013

Inleiding.

In deze nieuwsbrief kunt U weer een aantal belangrijke zaken lezen voor de maand april 2013 . De meeste daarvan staan al op onze website, maar voor  leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben.

Afgelopen maand is onze website heel druk bezocht, steeds meer mensen weten onze pagina's te vinden: regelmatig komt het voor dat er over de 3000 (drieduizend) en meer  bezoekers per dag zijn. Met de voorjaarscompetitie op komst zal dit aantal nog wel gaan stijgen, zeker als elk competitie-team een foto van hun eigen team instuurt.

Volg op onze website regelmatig de nieuwe berichten, elke dag is er wel weer nieuws. Kijk ook naar onderstaande grafieken.

 

 

Nieuwe leden zijn welkom: vraag je vrienden/kennissen!!!!

Forescate kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Afgelopen weken zijn er een aantal aanmeldingen geweest, maar dat is nog steeds niet genoeg. Op zaterdag 23 maart was er in de bitter kou  voor toekomstige Forescate-leden een gratis tennisclinic georganiseerd, in het kader van de open tennisdagen . Ook dit jaar was deze actie succesvol. Op vrijdag 5 april worden de nieuwe leden verwelkomd door onze voorzitter, vlak voordat het rackettrekken van de vrijdag begint. We blijven alle Forescaters vragen belangstellende kennisssen op onze club te wijzen. Laat ze via de site alles zien van de diverse contributies en inschrijven via de site is verreweg het handigst en het snelst.

En nu het voorjaar echt gaat beginnen, is het nu de juiste tijd om lid te worden.

 

Succesvolle pasjes-afhaaldag en voorjaarstoernooi jeugd op zaterdag 16 maart.

Zoals op de website te lezen is (onder het kopje nieuws) was deze traditionele zaterdag succesvol. Veel mensen kwamen hun pasje afhalen en bleven ook direct op ons park hangen om te kijken naar het toernooitje van de jeugd. Liefst 41 basisschool-kinderen hadden zich ingeschreven en gaven zich vol overgave over aan de partijtjes tennis. Onderstaande groepsfoto, na afloop genomen, laat dat enthousiasme ook zien.

 

 

Van de  evenementencommissie senioren: vanavond rackettrekken!!!

RACKETTREKKEN!!
Elke vrijdagavond om 20.00 uur
Het hele jaar door!
Start vrijdag 29 maart met "drankje van het huis"

Namens de commissie:Heleen Heithuis, Nadine Schönberger ,Karen Wouda-Schoneveld ,Jeroen Willems of Brilman ,Arie Vendrig , Roeland van Baardewijk

 

Zaterdag 23 maart: geslaagd tulpentoernooi senioren.

Het Tulpentoernooi was zeer geslaagd, een gezonde "frisse" start van de lente mogen we wel zeggen.
Ondanks het gure weer hebben meer mensen dan verwacht deelgenomen aan het toernooi, veelbelovend voor de komende toernooien!
Er zijn drie prijswinnaars uit de bus gekomen; met trots hebben zij ieder een chocoladekip in ontvangst mogen nemen.
Eén deelnemer moest helaas de derde ronde afhaken door een gekneusde rib (tja, het gaat er soms wild aan toe in het heetst van de strijd), maar hij heeft een poedelprijs gekregen, chocolade tennisballen met een grote grijns.
Na afloop lekker uitzweten, borrelen en overheerlijke borrelhappen, met dank aan Gerda en Ernestien van de barcommissie.
Iedereen kreeg van de evenementencommissie een tulp mee naar huis. De overige tulpen staan nog in het clubhuis ter herinnering aan dit zeer geslaagde toernooi.

Hulde voor deze commissie die met dit toernooitje een soort premiere beleefde.

 

VOORJAARSCOMPETITIE.

In het weekend van 6 en 7 april start de voorjaarscompetitie. Via onze website kan je dit jaar goed volgen hoe de teamopstellingen zijn en wie er allemaal gaan spelen. Via het tabblad competitie krijg je een goed overzicht van de wedstrijden die gespeeld gaan worden, wat de uitslagen zijn en de standen. Mocht het niet lukken, graag een mailtje naar:  website@forescate.nl .Als je namelijk je inlog bij de KNLTB heb laten staan (nooit uitgelogd dus), kan het zijn dat je opnieuw moet inloggen, dat is hinderlijk.

In totaal doen er 10 senioren-teams mee aan de zaterdag-competitie, er zijn 15 zondag-teams.De jeugd doet het met  20  teams, verdeeld over de woensdag, zaterdag en zondag. Nieuw is ook dat op zaterdag sommige senioren-teams niet om 14.00 uur beginnen, maar al om 11.00 uur. Bijna de hele zaterdag en zeker de hele zondag is het park dus druk bezet!

Van elk weekend verschijnen er ook kleine verslagjes met foto-impressies en op wedstrijddagen is alles live te volgen via facebook (zie de button op onze site).

Zoals al eerder gemeld zal de zaterdag ook aardig druk worden op ons park.

Elk team zorgt zo spoedig mogelijk voor een teamfoto, opsturen naar: website@forescate.nl

 

Racket-trekken elke vrijdag in april voor middelbare schooljeugd 17-19 uur.

Zie onderstaande aankondiging:

Aanbieding van onze sponsor LJ sport  t/m 15 april a.s.


 

Clubkampioenschappen senioren, nu in juni direct na de competitie:

inschrijven kan nu al!!!!!

Binnenkort komt er  meer informatie  over de clubkampioenschappen senioren in juni: ma 10 juni-zat 23 juni.

Gaat de familie Weststrate weer alle prijzen binnenhalen?

Inschrijven kan nu al, zie deze link: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=F2D62DCE-A7F8-46EE-B2DE-ACE36D3832D9

Zie ook rechtsboven op de site.

 

Cursus Reanimatie & AED

Afgelopen donderdagavond 28 maart om 20:00 uur werd in het clubhuis door dr. George van der Kleij (cardioloog en zelf actief tennisser op onze club) een hart reanimatie cursus verzorgd voor 14 enthousiaste Forescaters. En TV Forescate is weer een stukje veiliger! Veertien leden hebben onder geestdriftige begeleiding van dr. George van der Kleij geleerd hoe te handelen bij een vermoedelijke hartstilstand. De oefenpop heeft het zwaar te verduren gehad en we weten zeker dat onze AED het goed doet. In het najaar zal de cursus weer worden herhaald

Daarmee bezit onze club weer 14 nieuwe mensen die precies weten hoe te handelen als iemand gertoffen wordt door een hartstilstand. Zoals bekend overleeft slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers .

Elke week worden circa 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dit percentage worden verhoogd naar 50 tot 70 procent. Dit betekent dat elke week 100 tot 150 mensen extra gered kunnen worden! Daarom is er regelmatig bij Forescate de cursus Reanimatie & AED.

    

Forescate haalt  pers van  de gemeente Voorschoten met het Nederlands kampioenschap.

Op onze site staat bij het nieuws ook een artikel waarin op de website van de gemeente Voorschoten het Nederlands kampioenschap wordt aangehaald van Lodewijk Westrstrate. Een bijzonder eervolle vermelding voor Lodewijk en Forescate lift een beetje mee met deze positieve publicatie op gemeente-niveau.

INTRO-GIDS VOOR NIEUWE LEDEN

Op de website zal in de komende maanden onder de map ledenadministratie een ABC-tje gemaakt worden, waarin nieuwe leden wegwijs worden gemaakt  binnen onze club. Uiteraard kan elk Forescate-lid deze nieuwe mensen helpen door persoonlijk gewoon wat uit te leggen, als daarom gevraagd wordt.

ACTIVITEITEN MAAND APRIL (uiteraard ook te lezen op de website bij kalender(daar is het uitgebreider)

datum     activiteit
1-4-2013   Oefenwedstrijden competitie-teams senioren, 6 banen bezet
3-4-2013   clinics buitenschoolse activiteiten
5-4-2013   Introductie nieuwe leden
5-4-2013   Rackettrekken middelbare Schooljeugd 17-19 uur
5-4-2013   Rackettrekken Elke vrijdag 20 uur
6-4-2013   1e competitie-ronde voorjaar
7-4-2013   1e competitie-ronde voorjaar
10-4-2013  clinics buitenschoolse activiteiten
10-4-2013  1e competitie-ronde voorjaar
12-4-2013  Rackettrekken middelbare Schooljeugd 17-19 uur
12-4-2013  Rackettrekken Elke vrijdag 20 uur
13-4-2013  2e competitie-ronde voorjaar
14-4-2013  2e competitie-ronde voorjaar
17-4-2013  clinics buitenschoolse activiteiten
17-4-2013  2e competitie-ronde voorjaar
19-4-2013  Rackettrekken middelbare Schooljeugd 17-19 uur
19-4-2013  Rackettrekken Elke vrijdag 20 uur
20-4-2013  3e competitie-ronde voorjaar
21-4-2013  3e competitie-ronde voorjaar
24-4-2013  clinics buitenschoolse activiteiten
24-4-2013  3e competitie-ronde voorjaar
26-4-2013  Rackettrekken middelbare Schooljeugd 17-19 uur
26-4-2013  Rackettrekken Elke vrijdag 20 uur

 

En verder.....(ook op onze website te vinden bij het onderdeel nieuws)..

  • Zoals gezegd: nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, we hebben geen wachtlijst!! Neem belangstellenden eens mee naar onze club en laat ze genieten van ons mooie park of nog beter: laat ze zich (digitaal) inschrijven als lid van onze club!
  • Wil je zelf een bericht plaatsen op de website, mail je bericht naar: website@forescate.nl
  • De winter is nog steeds niet weg: kijk op de site of er na sneeuw, vorst gespeeld kan worden; ook de gravelbanen zijn tot nader order nog niet te bespelen.
  • Binnenkort wordt er op de website  een nieuwe rubriek geopend: sponsor van de maand.
  • Mocht je mensen kennen, die de nieuwsbrief niet ontvangen: op de website staat onder het tabblad deze nieuwsbrief ook gepubliceerd.
  • Tot slot:

Kijk regelmatig op onze website, elke dag en week staan er wel weer nieuwe berichten.

 

 

 

 

 

« Terug