Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate extra editie juni 2013

 

 

Welkom bij de 5e nieuwsbrief van 2013, extra editie juni 2013

Inleiding.

In deze extra nieuwsbrief aandacht voor een aantal belangrijke evenement voor Forescate in de komende weken. De meeste daarvan staan al op onze website, maar voor  leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben.

Forescate Open van 6-14 juli: rankingtoernooi, wat is dat?

Deze belangrijke week voor Forescate belooft weer een knaller te worden. Zowel de toernooicommissie als de barcommissie zijn zeer druk in de weer om dit evenement succesvol te laten verlopen.

Op de site is te lezen wat een rankingtoernooi is. Voor de duidelijkheid staat het in deze nieuwsbrief nog eens afgedrukt.

Veel Forescaters willen zich graag inschrijven voor 1 juli a.s. voor het Forescate Open toernooi, maar aarzelen als ze lezen dat het ook een ratingtoernooi is. Vandaar dat de toernooicommissie hieronder nog eens uitlegt waarom Forescate gekozen heeft voor een rating-toernooi en wat dat precies is.

Forescate Open Actueel Rating Toernooi

Na de clubkampioenschappen senioren, is het Forescate Open alweer het volgende evenement dat voor de deur staat.

Van 6 t/m 14 juli zal op ons park de 34e editie van het open toernooi worden gespeeld. Dit betekent dat er, vooral in de avonduren, weinig ruimte zal zijn om vrij te spelen. Wil je toch in die week spelen, schrijf je dan in via www.toernooi.nl, ook te bereiken via deze link. Er zal in allerlei verschillende categorieën worden gespeeld in het enkelspel, dames-, heren- en gemengd dubbel maar ook 35+. Voor ieder is er wat wils. Zoals bekend, staat het Forescate Open ook garant voor veel gezelligheid, dus we hopen dat alle Forescaters zich weer massaal gaan inschrijven!

In het enkelspel heeft het Forescate Open dit jaar een andere opzet dan voorgaande jaren: er wordt niet meer gespeeld in de open enkelspel categorieën 2,3,4,5,6,7 en 8 maar de categorieën worden bepaald op basis van de actuele rating van de deelnemers. Deze zogenoemde actuele rating toernooien raken steeds meer ingeburgerd in de toernooicircuits, de KNLTB verwacht dan ook dat binnen 5 jaar de actuele rating toernooien de oude speelsterkte toernooien zal gaan vervangen. Voor de deelnemers betekent dit dat bij de inschrijving geen keuze meer kan worden gemaakt voor een speelsterkte categorie, maar iedereen schrijft zich in voor het dames- of herenenkelspel. Op het moment van de loting, worden de actuele ratings van alle deelnemers opgehaald. Zo ontstaat er een grote lijst van deelnemers met bijbehorende ratings, deze lijst wordt door de wedstrijdleiding in schema’s opgedeeld, met een maximale bandbreedte van 1 punt tussen de hoogste en laagste speelsterkte in het schema. Zo onstaat bijv het schema HE 4,802 – 5,682 of DE 6,103 – 6,999.

Actuele ratingtoernooien hebben voor deelnemers veel voordelen. Zo speel je altijd tegen een tegenstander waarvan de rating maximaal 1 punt afwijkt van je eigen rating. De deelnemers zijn dus meer aan elkaar gewaagd, er vinden minder ‘veegpartijen’ plaats en elke wedstrijd levert een resultaat op dat meetelt voor het DSS. Spelers die een aantal toernooien achter elkaar winnen, komen automatisch in een sterker schema terecht omdat hun rating beter wordt, spelers die veel verliezen gaan automatisch naar een minder sterk schema. Het enige nadeel dat aan deze opzet kleeft, is dat er niet meer voor 2 enkelspel categorieën kan worden ingeschreven. Maar als je toch graag aan twee onderdelen mee wil doen, schrijf dan gewoon in voor een dubbel!

De wedstrijdleiding heeft er in ieder geval weer heel veel zin in en hoopt uw inschrijvingen snel tegemoet te mogen zien!

 

Betalen per pin aan de bar per 1 juli a.s.

Vanaf 1 juli a.s. kan er aan de bar ook betaald worden met een pin-betaling (naast contant en consumptiekaarten), zoals dat overal in de wereld kan. Uiteraard kan je dat per betaling aangeven hoe je wilt betalen. Handig dus.

 

 

Barcommissie vraagt nieuwe verse krachten.

Van tijd tot tijd is het noodzakelijk de leden van Forescate op de hoogte te brengen van aanvullingen die nodig zijn binnen commissies.

Zo vraagt de barcommissie nu of er leden zijn die nu en in de toekomst mee willen draaien met het afsluiten van het clubhuis na sluitingstijd, om mee te draaien in dit systeem  met de andere afsluiters van dit moment. Je gaat meedoen in een rouleer-systeem, wat betekent dat je 1x per week of 1x per 14 dagen barafsluiter bent. Uiteraard ontvang je daarvoor een vergoeding. Naast afsluiters worden er ook steeds nieuwe openaars en barmedwerkers gevraagd.

Welke werkzaamheden worden verwacht van een barafsluiter?

 

Uiteraard moet je ervaring hebben als barmederwerker, omdat een gedeelte van je werkzaamheden ook het gewone barwerk met zich meebrengt.De meest afsluiters beginnen hun dienst om 21 uur en draaien de bar tot sluitingstijd.Daarna moet alles in gereedheid gebracht worden voor de volgende ochtend: bar, keuken , clubhuis, terras opgeruimd achterlaten, vlag inhalen.Kassa opmaken via een systeem, clubhuis afsluiten.

De barcommissie zoekt accuut naar iemand die op de vrijdagavonden in de zomervakantie als afsluiter wil optreden.

Je kan contact opnemen met de barcommissie via dit email-adres: barcommissie@forescate.nl of bellen 0681815960

Bovenstaand contact geldt ook voor nieuwe mensen die willen gaan werken als barmedewerker of openaar.

Ook als je het niet zeker weer of gewoon twijfelt, neem contact op met bovenstaand adres/nummer

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitslag clubkampioenschappen senioren

Sommige finales werden afgelopen zaterdag onder soms barre weersomstandigheden afgewikkeld, complimenten voor de spelers die in die regenvlagen gespeeld hebben. De uitslagen zijn via deze link te zien een een aantal foto's via deze link. Onderstaande foto is gemaakt van de spelers van de DE 3 t/m 6 na de verregende finale.

 

Zondag 16 juni: dames eredivisie wordt 2e in de strijd om het Nederlands kampioenschap!

De oproep om als supporter naar Lisse te komen, is niet bij iedereen goed overgekomen. Slechts een enkeling, waaronder onze voorzitter, was getuige van deze spannende strijd. Wil je het complete verslag lezen, volg dan deze link.

Nrs 1 en 2 van Nederland op 1 foto

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen senioren,rackettrekken gaat weer van start

Door de clubkampioenschappen is er op de afgelopen 2 vrijdagen geen reckettrekken geweest.

Vrijdag 28 juni en vrijdag 5 juli  is er gewoon weer rackettrekken. Aanvang 20.00 uur.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen jeugd in juni en juli

Woensdag  26 juni 14-18 uur Davis Cup toernooi; LET OP: op dit tijdstip zijn er weinig vrije banen ter beschikking

Vrijdag 28 juni rackettrekken 17-19 uur

Zondag 30 juni : Grabbelton (14-15 uur) en interne competitie (14-16 uur)

Vrijdag 5 juli: midzomernacht vanaf 18.00 uur

Zaterdag 31 juli- Zaterdag 8 augustus: jeugd clubkampioenschappen, inschrijven via deze link, zie ook onze website.

Zie de diverse flyers hieronder:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TENNISCLINIC VOOR DE JEUGD

JEUGD

TENNISCLINIC ZOMERVAKANTIE augustus 2013

Net als voorgaande jaren organiseren de trainers een driedaagse tennisclinic. Gedurende 3 dagen zal er van 7.30 uur tot 17 uur op de banen van TV Forescate hard worden getraind. Er wordt hierbij gewerkt aan het verbeteren van jouw conditie, techniek en tactiek. De ideale voorbereiding op de aansluitende jeugdclubkampioenschappen!

Wat gaan we zoal doen op de clinicdagen?

Al je tennisslagen worden professioneel met video opgenomen en individueel doorgesproken (wáár moet je op letten zodat je tennisslagen beter worden). Aangezien er ook een 3 daags tennistoernooi gespeeld wordt kan je meteen al het geleerde toepassen. Tijdens de clinicdagen is er tevens de kans om je eigen racket (of die van je vader/moeder/broer/zus/tante enz.) opnieuw te bespannen. Hiervoor krijg je een spoedcursus en hulp van de trainers. Op één van de dagen gaan we ook nog onder begeleiding van een instructeur fitnessen en spelen wij een squashtoernooi.

Het is eigenlijk allemaal te veel om nu al te vertellen dus het volledige dagprogramma zal alleen op de clinicdag zelf bekend gemaakt worden. Het blijft dus altijd een verrassing wat wij op de clinicdag gaan doen!

Het eten voor “tussen de middag” is volledig geregeld, de jeugdcommissie verzorgt de lunch in het clubhuis die tussen de middag met elkaar wordt genuttigd.

Wanneer en wat is de voorwaarde voor deelname?

Dit jaar wordt de tennisclinic gehouden op maandag 26 augustus, dinsdag 27 augustus en woensdag 28 augustus.

Vereist is wel dat je minimaal geboren bent in het jaar 2003, zeker vanaf driekwart een rally kunt maken en mogelijk enige competitie of toernooi-ervaring hebt. Zijn er vragen of je hieraan voldoet mail even naar forescate@casema.nl

 

Wat zijn de kosten?

Het tarief voor deze drie dagen is 100 euro, te betalen aan de trainers.

 

Aanmelding

Deelname is op volgorde van binnenkomst. Vol is vol!

Ben je geïnteresseerd, mail dan vóór 14 juli naar forescate@casema.nl ovv:

Je kunt ook gebruik maken van het digitale formulier, komt het ook op bovenstaand adres terecht

Aanmelding tennisclinic augustus 2013

Naam :……………………………..

Leeftijd :……………………………..

Huistel. :……………………………..

Mobtel. :……………………………..

E-mail. :……………………………..

Opmerking :……………………………..

Binnen één week, na ontvangst, zal er een ontvangstbevestiging (en bewijs) gestuurd worden. Mocht dit niet gebeurd zijn neem dan altijd contact op door het reageren met een herinneringsmail naar forescate@casema.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Openingstijden tennispark speciale dagen

maandag 29 juli Paardenmarkt

Open tot 18 uur

woensdag 2 oktober

Gewoon open tot 23 uur

donderdag 3 oktober

Gewoon open tot 23 uur

donderdag 5 december

Gewoon open tot 23 uur

woensdag 25 december 1e kerstdag

Gesloten

donderdag 26 december 2e kerstdag

Gesloten

dinsdag 31 december

Open tot 15 uur

woensdag 1 januari

Gesloten

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAJAARSCOMPETITIE SENIOREN : OPGAVE VOOR 28 juni

De grote successen in de voorjaarscompetitie heeft het gevoel gegeven om ook in een competitieteam te spelen in het najaar.

De speeldata voor 2013 zijn: 14 september,21 september,28 september,5 oktober,12 oktober,19 oktober, 26 oktober*

Aanvang thuiswedstrijden om 12.00 uur

Er worden alleen dubbels gespeeld.  Dames, Gemengd en Herenteams kunnen zich inschrijven tot 20 Juni.

Opgeven bij Jan Mens: j.a.mens@ziggo.nl

 

En verder.....(ook op onze website te vinden bij het onderdeel nieuws)..

 

  • Zoals gezegd: nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, we hebben geen wachtlijst!! Neem belangstellenden eens mee naar onze club en laat ze genieten van ons mooie park of nog beter: laat ze zich (digitaal) inschrijven als lid van onze club!
  • Wil je zelf een bericht plaatsen op de website, mail je bericht naar: website@forescate.nl
  • Mocht je mensen kennen, die de nieuwsbrief niet ontvangen: op de website staat onder het tabblad deze nieuwsbrief ook gepubliceerd.
  • Tot slot:

Kijk regelmatig op onze website, elke dag en week staan er wel weer nieuwe berichten.

 

 

 

 

 

« Terug