Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie juli 2013

 

 

Welkom bij de 6e nieuwsbrief van 2013, editie juli 2013

Inleiding.

In deze nieuwsbrief aandacht voor een aantal belangrijke zaken  voor Forescate in de afgelopen en komende weken. De meeste daarvan staan al op onze website, maar voor  leden is het handig deze ook op een rijtje te hebben. Mochten de aangegeven links niet werken, ga dan gewoon naar www.forescate.nl

Ledenactie tijdens Forescate Open:een klein succesje; introduceer eens iemand, in juli en augustus ook 's avonds mogelijk!!

Zoals bekend is er tijdens ons toernooi afgelopen week reclame gemaakt om lid van onze club te worden.

Er zijn nog steeds voldoende mogelijkheden om nieuwe leden te plaatsen. Als je mensen in je omgeving weet, die graag lid willen worden, kijk eens samen met die mensen naar het tarief voor de rest van dit jaar 2013: het is zeer aantrekkelijk om nu lid te worden. Klik op deze link om verder te lezen over onze contributies.

Ook een idee: in de maanden juli en augustus kan je ook 's avonds mensen introduceren, zie onze pagina hierover.

Forescoop is uit: neem zelf een exemplaar mee vanuit het clubhuis.

De nieuwe Forescoop is uit, af te halen bij de bar t/m eind augustus Goede nieuws voor iedere Forescater: de Forescoop is uit. Het clubblad wordt niet meer thuis bezorgd, maar kan afgehaald worden in het clubhuis. Op de bar staat een doos, waaruit iedere familie een exemplaar kan meenemen. Voor de zomer is biedt het aangenaam leesgenoegen. Er staan intervieuws in van een aantal van onze medewerkers en vrijwiliggers, zodat je deze mensen ook eens nader leert kennen.

Niet vergeten dus om mee te nemen! Hieronder alvast de omslag van de Forescoop.

 

Forescate Open van 6-14 juli:zeer geslaagd evenement

Heel Voorschoten wist dat wij van 6-14 juli ons Open Toernooi organiseerde: zie het intervieuw in Groot Voorschoten, intervieuw in het Leids Nieuwsblad en de matrixborden van de gemeente Voorschoten aan de rand van ons dorp.

De toernooicommissie verstuurde aan alle deelnemers bijna elke dag een nieuwsbrief. Niet gelezen? Hieronder staan de  nieuwsbrieven.

Beslist de moeite waard om kennis te maken met deze toernooi-journalistiek in een prachtige lay-out.

Nieuwsbrief vr 5 juli hier klikken,

Nieuwsbrief ma 8 juli hier aanklikken ,

Nieuwsbrief di 9 juli hier aanklikken,

Nieuwsbrief wo 10 juli hier klikken

Nieuwsbrief do 11 juli hier klikken,

Nieuwsbrief zat 13 juli hier klikken, 

Nieuwsbrief zondag 14 juli hier klikken.

Het verslag in het Leidsch Dagblad van 15 juli hier klikken (alleen de koppen zijn goed leesbaar)

Voor foto's (elke dag zijn er nieuwe bij) moet je deze link volgen (er staan nu 173 foto's gepubliceerd).

 

 

Betalen met je ledenpas  aan de bar per 1 augustus a.s.

Geachte leden van TV Forescate

Sinds half februari heeft TV Forescate een nieuw kassa systeem in het clubhuis, dat is geleverd door Le Credit Sportif. Het is een simpel en gebruiksvriendelijk systeem, dat in eerste instantie is aangeschaft om een btw administratie te kunnen voeren. Vanaf 2013 zijn wij voor de bar namelijk btw-plichtig geworden ten gevolge van de toegenomen omzet, die wij hebben doordat we het gehele jaar open zijn.

Met ingang van 1 juli hebben we een pin automaat, waar men kan pinnen in plaats van contant te betalen.

Met ingang van 1 augustus gaan wij de bekende consumptiekaarten vervangen door een R/C saldo, dat ieder lid kan hebben bij de club, en dat onder zijn naam en lidnummer wordt opgeslagen in het systeem. Bij gebruik van een consumptie wordt het bedrag dan niet meer van de consumptiekaart afgestreept, maar van het R/C saldo afgeboekt. De toegang tot dit saldo wordt via het lezen van de KNLTB-pas mogelijk gemaakt. Op alle consumpties, die betaald worden via een KNLTB-pas wordt automatisch 10% korting gegeven.

Omdat het nieuwe kassa systeem eigenlijk niet toegerust is voor het verwerken van consumptiekaarten worden in de praktijk wel eens vergissingen begaan door de barmedewerkers, die achteraf handmatig gecorrigeerd moeten worden. Bovendien worden fouten bij het afstrepen van de consumptiekaarten zo voorkomen.

Vanaf 1 augustus worden er dus geen consumptiekaarten meer verkocht. De nog in omloop zijnde consumptiekaarten kunnen dit jaar gewoon gebruikt blijven worden. Vanaf 1 januari 2014 zullen de kaarten niet meer geaccepteerd worden, maar kunnen ingeleverd worden tegen restitutie van het nog aanwezige saldo. Wij verwachten op deze wijze een belangrijke reductie te bereiken van het contante geldcircuit in de club.

Afrekenen aan de bar kan vanaf 1 augustus op drie manieren:

  • Met de KNLTB-pas (bij voldoende saldo)

  • Met de PIN pas

  • Met contanten (bij voorkeur alleen voor kleine bedragen)

Het ‘opwaarderen’ van het R/C saldo, waar met de KNLTB pas over kan worden beschikt kan op 2 manieren:

  • Thuis met iDEAL (minimaal 20 euro): binnenkort  wordt een aparte mail gestuurd naar ieder lid, waarvan het email adres bij de ledenadministratie bekend is met je inlognaam en wachtwoord (uitleg op de site)

  • Op het clubhuis met je bank PIN-pas (elk bedrag)

  • Op het clubhuis met contanten (liever niet)

Op de site (bij de map barzaken)vind je antwoord op de meeste vragen rondom de KNLTB-pas, volg deze link.

Het bestuur
 

Barcommissie vraagt nieuwe verse krachten.

Van tijd tot tijd is het noodzakelijk de leden van Forescate op de hoogte te brengen van aanvullingen die nodig zijn binnen commissies.

Zo vraagt de barcommissie nu of er leden zijn die nu en in de toekomst mee willen draaien met het afsluiten van het clubhuis na sluitingstijd, om mee te draaien in dit systeem  met de andere afsluiters van dit moment. Je gaat meedoen in een rouleer-systeem, wat betekent dat je 1x per week of 1x per 14 dagen barafsluiter bent. Uiteraard ontvang je daarvoor een vergoeding. Naast afsluiters worden er ook steeds nieuwe openaars en barmedwerkers gevraagd.

Welke werkzaamheden worden verwacht van een barafsluiter?

 

Uiteraard moet je ervaring hebben als barmederwerker, omdat een gedeelte van je werkzaamheden ook het gewone barwerk met zich meebrengt.De meest afsluiters beginnen hun dienst om 21 uur en draaien de bar tot sluitingstijd.Daarna moet alles in gereedheid gebracht worden voor de volgende ochtend: bar, keuken , clubhuis, terras opgeruimd achterlaten, vlag inhalen.Kassa opmaken via een systeem, clubhuis afsluiten.

De barcommissie zoekt accuut naar iemand die op de vrijdagavonden in de zomervakantie als afsluiter wil optreden.

Je kan contact opnemen met de barcommissie via dit email-adres: barcommissie@forescate.nl of bellen 0681815960

Bovenstaand contact geldt ook voor nieuwe mensen die willen gaan werken als barmedewerker of openaar.

Ook als je het niet zeker weer of gewoon twijfelt, neem contact op met bovenstaand adres/nummer

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen senioren,a.s. vrijdag rackettrekken WILD SUMMER EVENING

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen jeugd in juni en juli: tennisclinic en jeugdclubkampioenschappen

Voor de jeugd zijn de komende weken 2 evenementen belangrijk:

26-28 augustus: tennisclinic, inschrijving is gesloten

31 augustus - 8 september: overdag jeugdclubkampioenschappen, inschrijven via deze link , inschrijving sluit op 22 augustus a.s. Organisatie jeugdraad, zie foto hieronder: