Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie mei 2014

Nieuwsbrief editie mei 2014

In deze nieuwsbrief aandacht voor een aantal belangrijke zaken voor Forescate in de komende weken in mei/juni. 

Inhoud

  • Einde voorjaarscompetitie bbq;
  • Clubtoernooi
  • Spaanse avond
  • Opgeven najaarscompetitie
  • Forescate Dubbel Ladder
  • Rackettrekken
  • Open toernooi
  • Herhaalde oproep: barcommissieleden gezocht!
     

Zondag 1 juni

Aanstaande zondag wordt de voorjaarscompetitie traditioneel afgesloten met een BBQ. Een pakket van slagerij v.d. Valk kost 7 euro en bestaat uit een worst, hamburger, shaslick, hawaispies en een kleine biefstuk. Alle competitieteams (en aanverwanten) zijn welkom, zondag en zaterdag! 
Opgeven kan op de club of via mail. Wel snel zijn, dit kan tot vrijdag 30 mei!

Clubtoernooi senioren

Maandag 9 juni barst de strijd om de titel clubkampioen senioren weer los!
Meedoen? Schrijf je gelijk in. 

Ieder seniorlid (of juniorlid dat seniorencompetitie speelt) is welkom om in diverse categorieen mee te doen; t/m 6 voor de cracks, 7/8/9 voor de wat recreatievere speler, of 35+. In dubbel- of enkelverband. Alles kan! 
Maandag 9 juni is zoals gezegd de start; doordeweeks spelen we twee rondes (19.00 uur en 20.30 uur) en in het weekend vanaf 11.00 uur. We sluiten de kampioenschappen af met een finaledag op zaterdag 21 juni (met eindBBQ + prijsuitreiking).
We proberen, zoals altijd, zoveel mogelijk in poulesysteem te werken, zodat je minimaal twee wedstrijden kan spelen. Houd hier wel rekening mee als je je voor meerdere onderdelen op wilt geven en bijvoorbeeld nog een open toernooi speelt in dezelfde weken. 
Schrijf je snel in, dit is mogelijk tot 1 juni.


 

WK-voetbalavond

Het WK-voetbal zal niet onopgemerkt voorbijgaan, zo zal vrijdag 13 juni tijdens het clubtoernooi de evenementencommissie een WK-voetbalavond worden organiseren. Uiteraard met voetbal op de achtergrond en Spaanse hapjes en oranjebitter. 
 

Opgeven najaarscompetitie

Wat is de KNLTB Najaarscompetitie? 
De KNLTB Najaarscompetitie 2014 komt in de plaats van alle bestaande najaars-/herfstcompetities die voorgaande jaren al in een aantal regio’s/districten werden aangeboden.
De nieuwe najaarcompetitie is een landelijke competitie, maar bij de indeling is het streven om ploegen zoveel mogelijk op regionaal/districtsniveau tegen elkaar te laten uitkomen.
Voordelen van deze nieuwe najaarscompetitie zijn dat alle competitiesoorten in heel Nederland in dezelfde vorm worden aangeboden. Op zaterdag de voor ons vertrouwde 17+ dubbelcompetitie bijvoorbeeld. Maar nieuw op zondag de "gewone" competitie; geen leeftijdsbeperking, twee enkels, twee dubbels en een mix. 

Ook zijn de speeldata en toegepaste regels voor iedereen gelijk. Dat houdt in dat de competitie nu 7 keer gespeeld wordt, in plaats van voorheen 5 keer. 

Opgeven kan voor 11 juni! 


Forescate Dubbel Ladder
De FORESCATE DUBBEL LADDER is goed van start gegaan, speelafspraken worden her en der gemaakt en de eerste partijen zijn al gespeeld.
Er komen steeds meer aanmeldingen binnen en deze worden ingedeeld in de volgende ronde. Let op, in het clubhuis achter de bar hangt rechts op het prikbord alle informatie inclusief de poule-indeling met de gegevens van de deelnemers.
Je kunt dus ter plekke zien wie er in jouw poule zitten.
De lopende ronde loopt van mei tot en met juli. Na verwerking van alle uitslagen worden de poules opnieuw samengesteld: de winnaars van een poule schuiven een poule omhoog, de verliezers schuiven een poule omlaag. De volgende ronde loopt van augustus tot en met oktober.
Als er vragen/opmerkingen zijn dan horen we dat uiteraard graag: mail of spreek de evenementencommissie aan op de tennisbaan.

 

Rackettrekken
Bij het RACKETTREKKEN op de vrijdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur  en bij de INLOOP TENNISOCHTEND op de woensdagochtenden van 9.00 tot 10.30 uur is iedereen welkom! Je bent vrij om een vriend(in) of buurman/vrouw of familielid mee te nemen die nog geen lid is, zodat zij kennis kunnen maken met onze vereniging en mee kunnen tennissen op deze vrijdagavond en/of woensdagochtend. 


 

Open toernooi

Na het clubtoernooi gaat het open toernooi weer van start. Het Forescate Open mag je natuurlijk niet missen! Meet je krachten met spelers van andere verenigingen. Indeling gebeurt op basis van actuele rating, je speelt hierdoor tegen gelijkgestemden.
Dus: even klikken en inschrijven maar!

 

Oproep voor barcommissieleden

De vereniging bestaat dankzij alle vrijwilligers. Gelukkig zijn er heel wat vrijwilligers actief, maar met name de barcommissie kan versterking gebruiken. De commissie bestaat op dit moment uit twee personen, we zijn op zoek naar een aanvulling van twee of drie leden. Taken zijn onder andere het op peil houden van de voorraad (inkoop) en bardiensten inroosteren.
Heeft u interesse en/of nog meer vragen? Neem dan contact op met Henk Lamet
Overigens zijn we voor het bestuur ook op zoek naar een nieuwe voorzitter en nieuw bestuurslid met portefeuille communicatie. Als dat u wat lijkt, kunt u contact opnemen met de huidige voorzitter.

 

« Terug