Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Forescate editie februari 2015

 

Nieuwsbrief editie februari 2015

De lente is in aantocht... Het voorjaarstennisseizoen is in volle gang. Daarom hier een aantal belangrijke zaken op een rij. 

Inhoud

 • De Algemen Leden Vergadering - woensdag 4 maart, 20.30 uur
 • Even kennismaken met... Frans Vergossen... kandidaat voorzitter: kom naar de ALV op 4 maart!
 • Start buitenschoolse sportactiviteiten: kennismaken met tennis
 • Zaterdag 14 maart: JEUGD: Spring 'ns in the air!
 • Kinderkledingbeurs, uitreiking competitiemappen en prestatie competitiekleding 
 • Zaterdag 28 maart: KNLTB-pasjes ophalen, Tulpen toernooi en clinic aspirant-seniorleden 
 • Voorjaarscompetitieteams jeugd en World Tour jonge tenniskids

 

De ALV: 4 maart

Woensdag 4 maart is de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van TV Forescate. De vergadering start om 20.30 uur in het clubhuis. Er staat vanaf 20.15 uur een kopje koffie klaar. De jaarstukken zijn voor u op de site beschikbaar gesteld. Het bestuur en alle commissie leggen verantwoording af over het jaar 2014. Wij hopen veel leden te mogen begroeten!

Even kennismaken met... Frans Vergossen... kandidaat voorzitter: kom naar de ALV op 4 maart

“Beste leden van de TV Forescate,

De vraag aan een breedsprakige Koningsboschenaar waarom hij voorzitter van de TV Forescate wil worden, verdient een kort antwoord: omdat het simpelweg leuk is.

 • Leuk omdat het bestuur uit enthousiaste mensen bestaat,
 • de vereniging al vele jaren een spilfunctie in Voorschoten heeft,
 • er veel actieve en sportieve mensen lid van zijn,
 • en vooral omdat er ontspannen gelachen en getennist  kan worden. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dat is mijn motto.
 • En nog eentje: just do it. Daarom dus.

Maar, wie is Frans? Welaan: geboren en getogen Limburger, 60 jaar, getrouwd met Alide uit Weesp. Zij werkt bij Economische Zaken in het domein Dierenwelzijn. We hebben een zoon – Philip- van 23, student Bestuurskunde. Hij studeert in Leiden, woont in Utrecht, en is daarmee de omgekeerde spoorstudent. Van huis uit ben ik linguïst en bestuursjurist. En werk voor de Rijksoverheid. En om de introductie niet al te lang te maken, wil ik jullie graag persoonlijk op de ALV ontmoeten. 

Maar, kan Frans ook tennissen?  Sinds mijn 30e tennis ik. Lid van TV Forescate sinds een jaar of drie; voorheen Adegeest, van meet af aan. Sterkste tenniswapen: humor om mijn eigen tennisfrustraties bij tijd en wijle in toom te houden.

Voor nu tot ziens bij Forescate. Met beste groet, Frans Vergossen“

Start buitenschoolse sportactiviteiten: kennis maken met tennis

Vanaf woensdag 11 maart starten de lessen via de buitenschoolse sporten van de Gemeente Voorschoten. Basisscholieren kunnen op een leuke wijze een kijkje nemen bij onze vereniging. Ze krijgen 8 lessen van 50 minuten. Aanvang: 14.10 uur. Onze trainers verzorgen de trainingen en proberen kinderen tussen de 6 en 12 jaar te enthousiasmeren voor onze prachtige sport. Kom gerust een kijkje nemen.

 

Zaterdag 14 maart: Spring 'ns in the air! (voorjaarstoernooi jeugd)

Voor de jeugd is er een voorjaarstoernooi 'Spring 'ns in the air!' Zowel basisscholieren (om 14 uur) als middelbare scholieren (om 16 uur) zijn van harte welkom. Je speelt afwisselende korte wedstrijden. Natuurlijk zijn ouders van harte welkom voor een drankje. Wil je meedoen? Meld je uiterlijk woensdag 11 maart aan bij de jeugdcommissie.

Wegens succes herhaald, onze Forescate 2e hands Kinderkledingbeurs. Heb je in goede staat verkerende te kleine/te grote kindertenniskleding, schoenen of rackets, maak er dan een ander jeugdlid blij mee. Je kunt de kleding, voorzien van een sticker met prijs, inleveren in het clubhuis. Aan het einde van de middag kun je de niet-verkochte kleding en je geld ophalen. Wie weet maak je iemand anders blij!

Daarnaast is er zaterdag 14 maart ook de prestatie van competitiekleding voor de jeugd. Elk teamlid kan dan extra voordelig tenniskleding aanschaffen. Denk daarbij aan een shirtje/hempje en een broekje/rokje met een bijpassend trainingspak. Wel zo leuk als je gehele team herkenbaar is bij de competitiewedstrijden of toernooien! Hopelijk kunnen we vanaf maart alle 10 jeugdteams in rood/witte Forescate kleding op de baan zien schitteren!

Met vragen kun je terecht bij de jeugdcommissie.

Zaterdag 28 maart: Tulpen toernooi en clinic aspirant-seniorleden 

Op zaterdag de 28e maart verwachten we een gezellige drukte op het park. Van 15.00 tot 17.00 uur kun je de KNLTB-ledenpas 2015 ophalen, indien je op tijd betaald hebt. Daarna kun je direct deelnemen aan het Tulpentoernooi, dat door de evenementencommissie georganiseerd wordt! Leuke gezellige wedstrijden waarbij iedereen van harte welkom is. Met vragen kun je terecht bij de evenementencommissie.

Tegelijkertijd is er een tennisclinic voor aspirant junior/seniorleden. Dus neem je geïnteresseerde buurman of buurvrouw, vriend of vriendin mee! Ook zijn kinderen vanaf 5 jaar van harte welkom. Onze trainers zullen een leuke clinic verzorgen waar iedereen aan kan deelnemen. Tenniservaring is niet noodzakelijk. 

De clinic begint om 16.00 uur. Voor deelname graag vooraf opgeven bij onze secretaris, Jan van SwigchumMeld je per mail uiterlijk woensdag 25 maart aan; ondervermelding van 'tennis clinic'.

Jeugdcompetitieteams dit weekend bekend

Wederom een hele puzzel voor de trainers en jeugdcommissie om de jeugdteams te formeren. Dit jaar hebben we voor de jeugd in totaal 10 Forescate teams. We hebben 6 zondagteams, waarvan 1 meisjesteam. Daarnaast hebben we 2 vrijdagmiddag jongensteams. Op woensdagmiddag hebben we 2 gemengde groene teams (hele baan). Soms is het aantal teamleden krap, dus noteer alvast de competitiedata in je agenda. Je vindt de data per speeldag in de kalender. De eerste competitiedag start vrijdag 3 april, zaterdag 4 april, maandag 6 april (2e paasdag) en woensdag 8 april. Leuk als straks ieder jeugdteam ook een foto op de site heeft staan! 

World Tour jonge kinderen

Ook dit jaar gaan we door met World Tour voor alle jonge kinderen. Met het doel hierbij om deze kinderen op een leuke, speelse manier wedstrijdjes te laten spelen. De World Tour is een wedstrijdvorm waarbij de kinderen korte wedstrijdjes op hun eigen niveau kunnen spelen tegen kinderen van zowel eigen als ook andere verenigingen. Hierbij wordt met verschillende ballen gespeeld, waardoor de rally’s langer duren en dus het spelen leuker is.

De World Tour (Rood & Oranje) is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 11 jaar, die op Rood (miniveld) of Oranje (3/4 baan) kunnen spelen. De World Tour wordt gespeeld op alle eerste zondagen van de maand, afhankelijk van de vereniging waar gespeeld wordt, meestal tussen 9.00-12.00 uur. Speeldata: 8 maart, 5 april (1e paasdag), 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 oktober, 4 november, 1 december 2015. Op deze zondagen is er beperkte beschikbaarheid van de banen in de ochtend.

 

Vrijwilligers gezocht!

Een vereniging kan niet bestaan zonder de talloze vrijwilligers die hun steentje bijdragen aan het reilen en zeilen van de club. Dit kan al met het draaien van een bardienst (inschrijven op het prikbord naast de bar), tot lid van bijvoorbeeld de technische commissie of lustrum 60-jaar-Forescate commissie. Wilt u zich ook inzetten? Neem dan contact op met het bestuur, of schiet ons aan tijdens de ALV.

 

Voor aanbiedingen van teamkleding: klik op het logo!

Afmelden nieuwsbrief

« Terug